torsdag den 28. marts 2013

"A pirates life for me!"

I bedste sørøverstil fik vi tilbragt tre dage ombord på den overdådige Solway Lass blandt de 74 skønne Whitsunday Islands. Første dag til søs satte vi sejl mod Whitsunday Island, den største af øerne, hvor vi først trekkede i den eksotiske jungle og derefter tilbragte et par timer på Whitehaven Beach, som flere gange er blevet kåret til verdens bedste strand. Sandet består af over 98 % rent 'silica', hvilket giver stranden en blød konsistens så forfinet at sandet kunne forveksles med mel med en helt hvid farve, som står i perfekt kontrast til det krystalklare turkise vand.
     Efterfølgende stod den på solbadning på taget af båden og lækker frokost tilberedt af kokken på dækket, mens vi sejlede mod næste destination. Her oplevede vi om aftenen den mest fantastiske solnedgang på en himmel, der strålede i alle regnbuens farver. 

Stranden på Whitsunday Island

De to næste dage brugte vi på at snorkle tre forskellige steder i Great Barrier Reef. Det var første gang for flere af os, og vi blev derfor ekstra overraskede, da vi kom i vandet. Lige så snart du stak hovedet under, opdagede du, at rundt omkring dig svømmede 30-40 fisk i alle farver og størrelser. På nærmeste hånd plaskede vi rundt mellem et utal af forskellige tropiske dyr og fisk, men det mest ekstraordinære var den halvanden meter lange "Elvis"-fisk og en utrolig elegant havskildpadde. Dette var en perfekt kulmination på tre dages sejllads i et af verdens mest naturskønne områder. 

I skrivende stund er vi i Cairns, hvor vi har afleveret den højt elskede campervan/Party Van/Wagon of Love, der i fem uger har været et godt, pålideligt køretøj og hjem - Det er dog alligevel rart at sove i en ordenlig seng og ikke at skulle kæmpe om den eftertragtede underkøje. 

Solway Lass med 9 af sine 10 sejl hejst

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar